Vesti

MAJSTORSKA RADIONICA RUSKE OPERSKE PEVAČICE LjUBOV KAZARNOVSKAJE, 20. MARTA NA SCENI “RAŠA PLAOVIĆ”

17 mart 2015

Poznata ruska operska pevačica – sopran Ljubov Jurjevna Kazarnovskaja održaće majstorsku radionicu u petak 20. marta, od 11 do 13 časova na Sceni “Raša Plaović”.
Narodno pozorište u Beogradu poziva sve zainteresovane da prisustvuju ovom jedinstvenom kulturnom događaju na kojem će moći detaljnije da se upoznaju sa iskustvima i tradicijama ruske vokalne škole.
Kazarnovskaja, koja će boraviti u Beogradu od 18. do 21. marta, uključena je u listu najistaknutijih muzičara HH veka (IBC, Cambridge Great Britain).
Pevala je u operama, kao što su: Covent Garden, Metropolitan Opera, Lyric Chicago, San Francisco Opera, Wiener Staatsoper, Teatro Colon, Houston Grand Opera...
Godine 1996. učestvovala je sa velikim uspehom u evropskoj premijeri  opere Sergeja Prokofjeva "Kockar" u pozorištu La Scala, a 1997. je trijumfalno otpevala ariju Salome u Rimskom pozorištu Santa Cecilia.
To je prva i jedina ruska pevačica koja peva ovu jednu od najtežih arija u operama širom sveta.
Njen repertoar obuhvata više od 50 operskih uloga od kojih se posebno izdvajaju Amelija (“Bal pod maskama”), Violeta (“Travijata”), Leonora (“Moć sudbine”), Saloma (“Saloma”), Tatjana (“Evgenije Onjegin”), Toska (“Toska”)…
Takođe, poznata je i po ogromnom repertoaru kamerne muzike, a diskografija uključuje snimanja u kompanijama DGG, Philips, Naxos, Melodiя.
Nastupa na solističkim koncertima u svim vodećim koncertnim dvoranama sveta i Rusije, vodi nedeljni autorski radio program, snima  filmove.
Ljubov Kazarnovskaja godinama predaje na prestižnom Institutu za savremenu umetnost u Moskvi.
M.B.