Vesti

AMBASADOR BELORUSIJE VLADIMIR ČUŠEV POSETIO 25. 11. NARODNO POZORIŠTE

25 novembar 2011

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović primio je u petak 25. novembra ambasadora Republike Belorusije u Srbiji, njegovu ekselenciju Vladimira Čuševa.

Tokom susreta, organizovanog na zahtev gospodina Čuševa, razmatrane su mogućnosti saradnje u cilju efikasnog razvoja i jačanja prijateljskih veza između država u oblasti baletske, operske i dramske umetnosti.  
Đurović je prihvatio poziv ambasadora Čuševa da od 15. do 20 decembra poseti prestonicu Belorusije i prisustvuje Drugom Minskom međunarodnom božićnom operskom forumu.
Tom prilikom, biće potpisan Memorandum o bilateralnoj saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog akademskog Boljšoj teatra Opere i Baleta Republike Belosrusije.
U razgovoru je potencirano razvijanje kulturne razmene između dve ustanove u oblasti muzičke umetnosti,  pozorišno-izvođačke delatnosti, zajedničkog organizovanja i održavanja međunarodne stvaralačke delatnosti, održavanja master-klasa vodećih stručnjaka obe Kuće, saradnje u oblasti razmene stručnjaka...
M.B.