Vesti

NARODNO POZORIŠTE U BEOGRADU DOBITNIK POVELjE „VITEZ FESTA“

28 jun 2016

Odlukom Upravnog odbora Kraljevskog reda vitezova, Narodnom pozorištu u Beogradu  dodeljena je Povelja “Vitez festa“ za 2016. godinu.
U obrazloženju je navedeno da je priznanje dodeljeno za poseban doprinos organizaciji ovogodišnjeg „Vitez festa“ i dodaje da se na taj način Narodno pozorište „prima u svoje redove i proizvodi u Viteza umetnosti“.  
- Biti vitez, znači ostati bezuslovno veran sudbini, odnosno božijoj promisli, prihvatiti patnju, borbu... napisano je na Povelji koju je na svečanosti, u Skupštini grada Beograda u Starom dvoru, uručio Hadži Zoran Mrđenović, osnivač i pokretač Vitez festa.
„Vitez fest“ je multimedijalni viteški spektakl koji se održava na veliki praznik dece – Vrbicu/Cveti na Beogradskoj tvrđavi.
Pod sloganom: „Klinci i klinceze, postanite prinčevi i princeze!“, oživljava pravu, pravcatu modernu interaktivnu bajku.
Kreirajući jedinstveni doživljaj za decu i turiste, na inovativan i edukativan način povezuje bajkovito vreme vitezova i moderno doba, Beogradsku tvrđavu Despota Stefana i Kamelot Kralja Artura, viteške turnire i kompjuterske igrice, srednjevekovne haljine i visoku modu, teatar i multimedijalne instalacije, dvorsku muziku i tehno, kovani mač i hologram, Srbiju i svet.
M.B.