Vesti

Narodno pozorište u Beogradu dobitnik Plakete za izuzetan doprinos kulturi u 2019. godini

12 decembar 2019

Narodno pozorište u Beogradu dobitnik je Plakete za izuzetan doprinos kulturi u 2019. godini, koju, u produkciji Agencije „Fabrika“, dodeljuje stručni žiri pokreta „Fabrika dobre energije“, sastavljen od 22 ugledne ličnosti iz sveta kulture, umetnosti, sporta i ekonomije. 

Na svečanosti održanoj 12. decembra na Velikoj sceni, priznanje je iz ruku direktorke Fondacije „Sergej Polunjin“ Zrnke Mišković primila upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić. 

- Beskrajno sam zahvalna na ovom priznanju. Mislim da sada živimo u vremenu za jednu ozbiljnu rečenicu. Ona glasi: „Nemoguće je samo poslednji stupanj mogućeg“. U to ime živeli - poručila je Ivana Vujić, pozdravljena snažnim aplauzom publike.  

Ceremonija uručenja upriličena je u okviru manifestacije „Izuzetne ličnosti 2019“, koju Agencija „Fabrika“ organizuje osmi put zaredom.

Na toj manifestaciji koja za cilj ima promociju društvene odgovornosti, akcenat je stavljen na javne ličnosti koje se izdvajaju svojim autentičnim i pozitivnim stavom prema životu i radu, ali i koje moraju da budu uzor mladima i opštoj javnosti.

Manifestacija, osim ličnosti, prepoznaje i promoviše kompanije i ustanove kao nosioce istinskih vrednosti i na taj način doprinosi ustanovljenju i razvoju višeg standarda kulturnog miljea Srbije.
M.B.