Vesti

NARODNO POZORIŠTE DOBITNIK UGLEDNOG EVROPSKOG PRIZNANjA IZ OBLASTI TURISTIČKE PONUDE

14 jun 2015

Narodno pozorište u Beogradu dobitnik je uglednog priznanja za 2015. godinu velike i uticajne turističke organizacije TripAdvisor iz Velike Britanije.
Ovo priznanje usledilo je kao posledica uspešnih aktivnosti naše najveće kulturne institucije na promovisanju ne samo svojih kulturnih sadržaja u vidu predstava, nego i istorije pozorišta, a samim time i kulturne tradicije Grada Beograda i Republike Srbije kroz niz manifestacija i izložbi u Muzeju Narodnog pozorišta.
Osim ovoga, u saradnji sa Turističkim organizacijama Srbije i Beograda, naš nacionalni teatar postao je nezaobilazna destinacija za sve veći broj turističkih grupa koje dolaze u naš glavni grad i tom prilikom se upoznaju sa njegovim glavnim znamenitostima.
Poseta Narodnom pozorištu inače uključuje upoznavanje sa istorijatom ustanove u Muzeju, obilazak scena i radionica, umetnički program i osveženje, sve u saradnji sa zaposlenima u kući, inače vrhunskim profesionalcima iz svojih oblasti.
I tokom letnje pauze, zbog sve veće tražnje, Narodno pozorište će ugostiti grupe i ture koje će dolaziti u naš glavni grad, i time nastaviti svoju umetničku i društvenu misiju.