Vesti

URUČENA PRIZNANjA NAJUSPEŠNIJIMA U OBLASTI PRIVREDE I KULTURE

4 februar 2011

Svečana dodela priznanja najuspešnijim ličnostima i kompanijama u oblasti privrede i kulture u protekloj deceniji, u organizaciji Kluba privrednih novinara Srbije i novinara koji prate kulturu, održana je u ponedeljak 7. februara na Velikoj sceni.

Žiri Kluba Privrednih novinara, u kojem je bilo 15 uglednih privrednih novinara, jednoglasno je odlučio da Zlatna plaketa Privrednik koji je obeležio deceniju pripadne Miroslavu Bogićeviću, predsedniku Koncerna Farmakom MB - Šabac, a zlatna plaketa Kompanija koja je obeležila deceniju MK Grupi - Novi Sad. Zlatna plaketa Poslovni čovek godine uručena je Goranu Perčeviću, generalnom direktoru preduzeća Interkomerc a.d. u Beogradu.
Žiri je odlučio i da priznanje Bankar decenije pripadne Draginji Đurić, predsedniku Izvršnog odbora Banke Intese, zlatna plaketa za poslovnu viziju Dušanu Bajatoviću, a plaketa za poslovni potez godine Galenici a.d. Zemun. Zlatnu plaketu za podršku razvoju domaće privrede žiri je dodelio Evropskoj banci za obnovu i razvoj. Njima je uz plaketu simbolično uručen i »zlatni dinar Cara Dušana« - dar zlatare Majdanpek. Zlatna plaketa za razvoj odbrambene industrije pripala je Draganu Šutanovcu, a Zlatna plaketa i Zlatni dinar Cara Dušana za jačanje privrednih i kulturnih veza Srbije i Republike Srpske Miloradu Dodiku.
Priznanje Kompanija koja je obeležila deceniju i takođe zlatnik Cara Dušana uručeni su sledećim privrednim kućama: Delta Đenerali, Gemaks, Mona, Apatinska pivara (brendu Jelen), Informatika a.d., Impol seval, ITM grup, Flori trejd, Auto- Čačak, Eurobanka EFG (za društvenu i korporativnu odgovornost), Merkur - Vrnjačka banja i Službeni glasnik.
Preduzeće BAK - Beograd je dobitnik plakete za vrhunska dostignuća u industrijskom dizajnu, a Promont Grup - Novi Sad je lider malog i srednjeg biznisa.
Na predlog novinara koji prate kulturu, žiri je dodelio dve zlatne plakete stvaraocima koji su obeležili deceniju. Dobitnici su Emir Kusturica i Vladimir Veličković. Žiri je jednoglasno odlučio da priznanje privredni novinar godine pripadne Milanu Ćulibrku, glavnom i odgovornom uredniku Ekonomista.