Vesti

KONSTANTIN KOSTJUKOV DOBITNIK NAGRADE „BRAĆA KARIĆ“ ZA 2015. GODINU U OBLASTI KULTURE I UMETNOSTI

30 novembar 2015

Istaknuti baletski umetnik i v.d. direktora Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Konstantin Kostjukov ovogodišnji je dobitnik Nagrade „Braća Karić“ za izuzetan doprinos kulturi i umetnosti.
Prestižno priznanje uručeno mu je na svečanosti održanoj u ponedeljak 30. novembra na Velikoj sceni Nacionalnog teatra.
- Svaka nagrada znači, jer potvrđuje vaš dosadašnji rad, odnosno da ste, u onome što radite, na pravom putu. Meni su mnogi ljudi pomogli da budem na tom putu. Pre svih, moji roditelji koji su mi otkrili čime bi trebalo da se bavim, zatim moji prvi učitelji od kojih sam mnogo toga naučio i moje kolege sa kojima zajedno radim. Zahvaljujući svima njima, dobio sam ovo priznanje. Nagrada uvek daje jedan podstrek da idete napred i da stvarate nešto novo – rekao je Kostjukov.
Nagrada je ustanovljena pre 18 godina sa željom da se dodatno vrednuju i istaknu najveća dostignuća u oblastima kulture i umetnosti, ekonomije i privrede, novinarstva, publicistike i izdavaštva, naučno-istraživačkog rada, humanitarnih aktivnosti, sporta, jačanja demokratije, mira, saradnje i prijateljstva među narodima.
Ove godine, među dobitnicima su i najbolji jugoslovenski i srpski fudbaler svih vremena Dragan Džajić (za izuzetan doprinos sportu), predsednik Kazahstana Nursultan Abiševič Nazarbajev (za jačanje demokratije, mira, saradnje i prijateljstva među narodima), osnivač prve banke podataka matičnih ćelija iz koštane srži i prve fondacije za borbu protiv leukemije u Nemačkoj Emil Morš (za izuzetan doprinos razvoju nauke i za naučno istraživački rad), holivudska zvezda i legandarni akcioni junak Stiven Sigal (za dobročinstvo i humanitarne aktivnosti)...
M.B.