Vesti

SLOBODA MIĆALOVIĆ ĆETKOVIĆ DOBITNICA NAGRADE VITEZ OD ČARAPANIJE ZA 2015. GODINU

5 mart 2015

Glumica Narodnog pozorišta u Beogradu Sloboda Mićalović Ćetković ovogodišnja je dobitnica Nagrade Vitez od Čarapanije.
Odluku o laureatu priznanja, koje se dodeljuje osvedočenom prijatelju Grada Kruševca, na sednici održanoj 2. marta, jednoglasno je doneo Savet Međunarodnog festivala humora i satire ,,Zlatna kaciga’’.
U obrazloženju tog tela, između ostalog, je istaknuto da je popularna dramska umetnica tokom dosadašnje karijere ostvarila više značajnih uloga i dobila niz prestižnih nagrada.
- Imajući sve to u vidu, i verujući da njeno vreme tek dolazi, Savet Međunarodnog festivala Zlatna kaciga, dodeljuje Slobodi Mićalović Ćetković nagradu Vitez od Čarapanije – navodi se u obrazloženju.
Nagrada će biti uručena 1. aprila na završnoj večeri 23. Međunarodnog festivala humora i satire „ Zlatna kaciga“ u Kruševcu.
Dosadašnji dobitnici ove nagrade su glumci Dragan Gagi Jovanović, Milorad Mandić Manda, muzičar i komičar Jovan Jova Radovanović, dramski pisac Radoslav Lale Pavlović, filmski reditelj Darko Bajić...
Osim Viteza od Čarapanije, na festivalu se dodeljuju i nagrade „Zlatna kaciga“, „Rada brka“, „Klasovo majstorsko pero“ i Nagrada za životno delo.
Završno veče tradicionalno se održava 1. aprila, na Svetski dan šale i dan rođenja slavnog kruševačkog glumca Miodraga Petrovića Čkalje.
M.B.