Вести

Радионица - „Техника Марте Грејем", од 11. до 13. децембра

18 новембар 2021

RADIONICA

„Tehnika Marte Grejem“

 

Modul 1: Uvodni

Modul 2: Napredni

 

 

Vreme: 11. 13. decembar 2021, 16.00 – 18.00 (Napredni);  18.30 - 20.30 (Uvodni)

Mesto: Narodno pozorište u Beogradu

 

U okviru programa Platforma održaće se radionica tehnike Marte Grejem.

Radionicu će voditi Miki Orihara, koreografkinja i prvakinja u plesnoj kompaniji Marte Grejem. Biće ponuđena dva modula:

Uvodni –  namenjen izvođačima koji nisu upoznati sa tehnikom Marte Grejem. Namenjen je izvođačima svih vrsta – baletskim igračima, glumcima, plesačima i drugima koji imaju iskustva u scenskom pokretu.

Napredni namenjen je profesionalcima iz oblasti umetničke igre i uključuje napredni nivo telesnog rada. Polaznici mogu i ne moraju biti ranije upoznati sa Grejem tehnikom.

 

Miki Orihara je prvakinja u kompaniji Marte Grejem i dobitnica prestižne nagrade Besi (Bessie Award) za kontinuirani uspeh u oblasti umetničke igre.

Igrala je u predstavama na Brodveju, i sarađivala je sa brojnim trupama i umetnicima u Americi i svetu – Elizom Monte, SITI kompaniji, PierGroupDance, Lotuslotus, Tvajlom Tarp, En Bogart i Robertom Vilsonom.

Orihara je traženi predavač i trener – predavala je ili predaje na Grejem školi (Graham School), Univerzitetu u Hartfordu – Hart školi (The Hartt School), a sarađivala je i sa Kirov Baletom, baletskom školom Japanskog Novog Narodnog pozorišta, Ejli školom (Ailey School), Njujorškom Univerzitetu, L’ete de la Danse (Paris). 

Orihara je rediteljka plesnih komada u  Mishmash*Miki Oriharaa radila je i kao koreograf i dizajner scenskog pokreta zaCrane Story(Priča o ždralu) Džen Silverman, u režiji Ketrin Kovner. Predstavu „Mir je…“ izvela je u Ujedinjenim Nacijama kao deo Japanske misije, gde takođe radi kao savetnik. Predstavila je i seriju solo plesnih koncerata RESONANCE” I, II & III u okviru turneje podržane od strane Japanske Fondacije. Kustos je i direkror  NuVu Festivala. Orihara trenutno radi na pripremi drugog nivoa DVD kursa Grejem tehnike i igra glavnu ulogu u predstavi Woman in the Cabinet u režiji Krega Vebstera.

https://www.mikiorihara.com

 

PRIJAVA

Kako biste se prijavili, molimo da pripremite:

 

  • Vašu kratku biografiju (max 300 reči)
  • Kratko motivaciono pismo (max 300 reči)
  • Molimo vas da naglasite za koji modul se prijavljujete (Uvodni ili Napredni)

 

Molimo da prijavu pošaljete na mejl adresu akonstantinovic@narodnopozoriste.rs najkasnije do 28. novembra 2021.

 

Uspešni učesnici biće obavešteni 1.12.2021.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije obratite se Ani Konstantinović na telefon 063 866 94 94.

 

Radionica podrazumeva intenzivni telesni rad i potrebna je odgovarajuća odeća. Polaznici rade bosonogi ili u baletskim cipelama.

Biće poštovane sve važeće epidemiološke mere vezane za pandemiju koronavirusa.

Галерија