Вести

СТУДЕНТИ И ПРОФЕСОРИ ИНДИЈАНА УНИВЕРЗИТЕТА ИЗ САД, ПОСЕТИЛИ НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ

11 мај 2017

Студенти и професори  престижног  Индијана Универзитета из САД-а, у оквиру програма Одељења за Соматопедију, Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију, Универзитета у Београду, који води проф. Фадиљ Еминовић, посетили су у уторак 10. маја Народно  позориште у Београду.
Њихови домаћини били су управник Дејан Савић и директор Музеја Драган Стевовић који су их током разговора детаљније упознали са веома богатим историјатом и радом Народног позоришта, као и бројним активностима Музеја у којем су, поред сталне Прве поставке, погледали и најновију поставку „20 година са Балетом Народног позоришта“ - ауторска изложба фотографија Срђана Михића“.
Званична сарадња два Универзитета започела је 2016. године, а у оквиру тога, предвиђена је размена студената са циљем да се унапреди знање и размене искуства.
Наши студенти ће имати прилику да одлазе сваке године у Bradford Woods Indiana Universitet, у највећи камп на свету за децу ометену у развоју. На тај начин, биће извршен напредак у усавршавању стручног кадра за рад са децом са сметњама у развоју, а самим тим  и њихова инклузија  и интеграција  у друштво.
М.Б.