Vesti

STUDENTI I PROFESORI INDIJANA UNIVERZITETA IZ SAD, POSETILI NARODNO POZORIŠTE

11 maj 2017

Studenti i profesori  prestižnog  Indijana Univerziteta iz SAD-a, u okviru programa Odeljenja za Somatopediju, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Univerziteta u Beogradu, koji vodi prof. Fadilj Eminović, posetili su u utorak 10. maja Narodno  pozorište u Beogradu.
Njihovi domaćini bili su upravnik Dejan Savić i direktor Muzeja Dragan Stevović koji su ih tokom razgovora detaljnije upoznali sa veoma bogatim istorijatom i radom Narodnog pozorišta, kao i brojnim aktivnostima Muzeja u kojem su, pored stalne Prve postavke, pogledali i najnoviju postavku „20 godina sa Baletom Narodnog pozorišta“ - autorska izložba fotografija Srđana Mihića“.
Zvanična saradnja dva Univerziteta započela je 2016. godine, a u okviru toga, predviđena je razmena studenata sa ciljem da se unapredi znanje i razmene iskustva.
Naši studenti će imati priliku da odlaze svake godine u Bradford Woods Indiana Universitet, u najveći kamp na svetu za decu ometenu u razvoju. Na taj način, biće izvršen napredak u usavršavanju stručnog kadra za rad sa decom sa smetnjama u razvoju, a samim tim  i njihova inkluzija  i integracija  u društvo.
M.B.