Vesti

STUDENTI FILOLOŠKOG I FAKULTETA ZA STRANE JEZIKE POSETILI NARODNO POZORIŠTE

29 maj 2012

Studenti anglistike na Filološkom fakultetu u Beogradu i njihove kolege sa Fakulteta za strane jezike „Alfa univerziteta“, posetili su u utorak 29. maja Narodno pozorište.

U okviru višečasovnog boravka u Nacionalnom teatru, grupa od 60 studenata, u pratnji profesorke američke književnosti Radojke Vučkević i asistentkinje Artee Panajotović, prvo je na Sceni „Raša Plaović“ pogledala predstavu „Staklena menažerija“ Tenesi Vilijamsa u režiji Radoslava Milenkovića, a potom je posetila i Muzej Narodnog pozorišta.
Njihovi domaćini u prostoru najmlađe muzejske ustanove u Srbiji, bili su upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović, reditelj Milenković i Zoran Blažina, autor najnovije izložbe „Bizarna smrt Dabljutia“ koja je otvorena 19. maja i u celosti je posvećena pomenutom, slavnom američkom piscu, Tenesi Vilijamsu.
Tokom razgovora, akademci su uputili brojne komplimente reditelju Milenkoviću za izvanrednu postavku ove porodične drame, a takođe, veoma pozitivne ocene izneli su i na račun Blažinine izložbe, kao i kompletne muzejske postavke.
M.B.