Вести

Театар Kомедија из Скопља гостује са мјузиклом „Боливуд“ на Сцени „Раша Плаовић“

23 новембар 2023

Театар Kомедија из Скопља гостоваће 5. децембра (20:30) на Сцени „Раша Плаовић“ са мјузиклом „Боливуд“, по тексту Маје Пелевић, у режији и кореографији Наташе Поплавске.

Радња комада, писаног у стиховима, почиње у тренутку када у мали град на граници долази боливудски продуцент који жели да купи малу фабрику с намером да у њој направи велики боливудски студио и отвори нова радна места, што у малом граду није уобичајено.

Ова изненадна вест узбудила је глумце из позоришта који су одлучили да направе представу за боливудског продуцента и тиме повећају своје шансе за будућу улогу у боливудском спектаклу. Град поново спаја колективну идеју и колективни ентузијазам, али живот је пун неочекиваних преокрета...

„Kроз бајковиту утопију о доласку Боливуда на нашим просторима, покушали смо да испричамо причу о свима нама и о томе за шта смо све способни да би имали бољу будућност. Долазак Боливуда постаје повод за причу о краху индустрије, ксенофобији, криминалној приватизацији, лажном сјају, а све то приказано је кроз песму и игру под слоганом ако немају хлеба дајте им колаче, каже Наташа Поплавска.

Према њеним речима, представа говори о транзиционом посткомунизму, о стању које траје и у коме индустрија забаве и среће постаје замена за изгубљене вредности.

„Хтели смо на комично-фарсичан начин да укажемо на проблеме у нашим посткомунистичким друштвима кроз песму и игру са коментарима на ситуације кроз које пролазе наше земље у транзицији, успешно кореспондирајући са стварношћу у којој живимо. Представа засмејава публику истовремено указујући на проблеме са којима се народ свакодневно суочава, као што су урушавање средње класе, питања идентитета и нације, наивно верујући у  боље сутра кроз лажна обећања које нуде политичке и бизнис елите, увек тражећи спас не од себе већ од неког другог, све до обичних људских нетрпељивости и многих других мана друштва“, наводи Наташа Поплавска.

У подели су Жаклина Стефковска, Атанас Атанасов, Жаклина Петровска Миљановска, Жарко Димоски, Ева Скендеровска, Миа Kантарђиева и Сергеј Димовски.

Ауторски тим чине Огњен Анастасовски (музика), Емил Петров (сценографија и видео), Милчо Александров (дизајн светла) и Бојан Угриновски и Томи Анчов (дизајн звука).  

Галерија