Вести

Троје нових солиста у Вердијевом „Фалстафу“, 29. јуна на затварању оперске сезоне Народног позоришта

28 јун 2023

„Фалстаф“ комична опера Ђузепа Вердија затвара оперску сезону Народног позоришта у Београду 29. јуна на Великој сцени у 19.30 часова.

Под диригентском управом Бојана Суђића, у режији Небојше Брадића, наступиће троје нових солиста - Вук Матић у улози Пистола, Стефан Живановић у улози Бардолфа, а у улози Мис Алис Форд након 12 година на сцени Народног позоришта у Београду наступиће Катарина Јовановић.

„Веома сам срећна што имам прилику да тумачим Алис Форд у новој продукцији Вердијевог Фалстафа. Дуго ме није било на сцени Народног позоришта у Београду, па је то додатно узбуђење и задовољство. Увек је посебан изазов играти за домаћу публику, не само зато што сам била директорка Опере Народног позоришта, када смо направили неколико сјајних, уметнички вредних представа, већ првенствено због тога што сам на сцени Народног дебитовала у Травијати, Балу под маскама, Фигаровој женидби и гостовала у „Фаусту", „Евгенију Оњегину", „Трубадуру", „Дон Ђованију", наглашава Катарина Јовановић. 

Према њеним речима, припреме „Фалстафа" биле су веома динамичне и изазовне, посебно зато што је имала прилику да поново сарађује са редитељем Небојшом Брадићем са којим је радила Белинијеву „Норму", као и са маестром Бојаном Суђићем са којим је много сарађивала, између осталог и у Народном позоришту, када је била Амелија у Вердијевом „Балу под маскама". 

„Такође, веома се радујем што поново сарађујем са неким од сјајних солиста Народног позоришта, међу којима има мојих веома уважених и драгих колега, као и са Оркестром и Хором националног театра. Велику захвалност дугујем и колегама из осталих сектора Народног позоришта који учествују у овој продукцији", каже Катарина Јовановић чију биографију можете погледати ОВДЕ.

Насловну ролу тумачи Небојша Бабић, а у подели су и Синиша Радин, Александар Дојковић, Владимир Андрић, Весна Ђурковић, Сања Анастасиа и Драгана Поповић. 

У представи учестују Оркестар, Хор и Балет Народног позоришта у Београду.

Галерија