Вести

Убедљив тријумф глумаца Народног позоришта на фестивалу у Никшићу

11 новембар 2023

На 19. „Међународном фестивалу глумца – Никшић 2023“, све награде, одлукама стручног жирија, додељене су глумцима Народног позоришта у Београду.

За улоге у представи "Очеви и оци", према истоименом роману Слободана Селенића, у драматизацији Kате Ђармати, режији Вељка Мићуновића и продукцији Народног позоришта у Београду, Александар Вучковић је освојио Гран при за најбољу епизодну мушку улогу (Михајло Медаковић), Вањи Ејдус (Елизабета) је припао Гран при за најбољу епизодну женску улогу, док су Милош Ђорђевић (Милутин Медаковић) и Сена Ђоровић (Нанка) освојили Гран при за најбољи партнерски однос. 

На истој манифестацији, прваци Драме Народног позоришта Олга Одановић и Бранко Видаковић добили су Гран при за најбољу женску, односно мушку улогу. 

Реч је о улогама које тумаче у представи Центра за културу Тиват "Ћелава певачица", по тексту Ежена Јонеска и режији Јагоша Марковића, а која ће две вечери заредом, сутра и прекосутра, 12. и 13. новембра,  гостовати на Сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду

 

Галерија