Vesti

Ubedljiv trijumf glumaca Narodnog pozorišta na festivalu u Nikšiću

11 novembar 2023

Na 19. „Međunarodnom festivalu glumca – Nikšić 2023“, sve nagrade, odlukama stručnog žirija, dodeljene su glumcima Narodnog pozorišta u Beogradu.

Za uloge u predstavi "Očevi i oci", prema istoimenom romanu Slobodana Selenića, u dramatizaciji Kate Đarmati, režiji Veljka Mićunovića i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, Aleksandar Vučković je osvojio Gran pri za najbolju epizodnu mušku ulogu (Mihajlo Medaković), Vanji Ejdus (Elizabeta) je pripao Gran pri za najbolju epizodnu žensku ulogu, dok su Miloš Đorđević (Milutin Medaković) i Sena Đorović (Nanka) osvojili Gran pri za najbolji partnerski odnos. 

Na istoj manifestaciji, prvaci Drame Narodnog pozorišta Olga Odanović i Branko Vidaković dobili su Gran pri za najbolju žensku, odnosno mušku ulogu. 

Reč je o ulogama koje tumače u predstavi Centra za kulturu Tivat "Ćelava pevačica", po tekstu Ežena Joneska i režiji Jagoša Markovića, a koja će dve večeri zaredom, sutra i prekosutra, 12. i 13. novembra,  gostovati na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu

 

Galerija