Вести

Успешно гостовање наших уметника на Оперском фестивалу у Вернигероду

14 август 2018

Петорица чланова Хора Опере Народног позоришта у Београду и корепетитор Невена Живковић гостовали су успешно на Оперском фестивалу у немачком граду Вернигероду.

Наши уметници, који су били ангажовани путем оперске агентуре Сандре Миланков, наступили су 12. августа на премијерном извођењу Вердијевог „Риголета“, урађеног у фестивалској продукцији, а дан касније и на музичкој манифестацији под називом „Балкан концерт“.

У чувеној опери, за коју је либрето написао Франческо Марија Пјаве према драми Виктора Игоа „Краљ се забавља", Милош Ђуричић, као солиста, певао је улоге Монтерона и Тамничара, Милан Панић, Милош Милојевић, Предраг Глигорић и Михајло Оташевић гостовали су у саставу Хора, док је Невена Живковић била корепетитор продукције.

Наредног дана, уз клавирску пратњу Живковићеве, наши уметници заједно са колегама из свих република бивше Југославије, наступили су на веома посећеном концерту одржаном поводом отварања цркве Liebfrauenkirche у Вернигероду, граду који се налази у савезној држави Саксонија-Анхалт, у округу Харц.

Овај познати оперски летњи фестивал традиционално се одржава у дворцу из 19. века који је саграђен у стилу романтизма.
М.Б.