Vesti

Uspešno gostovanje naših umetnika na Operskom festivalu u Vernigerodu

14 avgust 2018

Petorica članova Hora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i korepetitor Nevena Živković gostovali su uspešno na Operskom festivalu u nemačkom gradu Vernigerodu.

Naši umetnici, koji su bili angažovani putem operske agenture Sandre Milankov, nastupili su 12. avgusta na premijernom izvođenju Verdijevog „Rigoleta“, urađenog u festivalskoj produkciji, a dan kasnije i na muzičkoj manifestaciji pod nazivom „Balkan koncert“.

U čuvenoj operi, za koju je libreto napisao Frančesko Marija Pjave prema drami Viktora Igoa „Kralj se zabavlja", Miloš Đuričić, kao solista, pevao je uloge Monterona i Tamničara, Milan Panić, Miloš Milojević, Predrag Gligorić i Mihajlo Otašević gostovali su u sastavu Hora, dok je Nevena Živković bila korepetitor produkcije.

Narednog dana, uz klavirsku pratnju Živkovićeve, naši umetnici zajedno sa kolegama iz svih republika bivše Jugoslavije, nastupili su na veoma posećenom koncertu održanom povodom otvaranja crkve Liebfrauenkirche u Vernigerodu, gradu koji se nalazi u saveznoj državi Saksonija-Anhalt, u okrugu Harc.

Ovaj poznati operski letnji festival tradicionalno se održava u dvorcu iz 19. veka koji je sagrađen u stilu romantizma.
M.B.