Vesti

Uspešno gostovanje Baleta Narodnog pozorišta na muzičkom festivalu u Španiji s predstavom „Hazarski rečnik – Lovci na snove“

3 septembar 2021

U okviru muzičkog festivala „Festival de Verano de Escorial“, Balet Narodnog pozorišta nastupio je 3. septembra u pozorištu – Auditorijum u Eskorijalu, vekovnom sedištu španskih kraljeva, nedaleko od Madrida, s predstavom „Hazarski rečnik – Lovci na snove“, a oduševljena publika ispratila je naše umetnike dugim aplauzom i uzvicima „bravo“.

U podeli su bili Sonja Vukićević, Sanja Ninković, Milica Jević, Tijana Šebez, Mina Radoja, Ljiljana Velimirov, Maja Stojakov, Milena Ogrizović, Dejan Kolarov, Milan Rus, Igor Pastor, Nikola Bjanko, Hoze Iglesijas, Miloš Živanović, Antonio Bibo.

Eskorijal, grad muzej, svake godine okuplja umetnike iz celog sveta i prvi je ovogodišnji festival koji je svoja vrata otvorio umetnicima i publici. 

Balet „Hazarski rečnik – Lovci na snove“ premijerno je izveden u Narodnom pozorištu u Beogradu 19. maja 2018. godine, po motivima romana Milorada Pavića, u režiji Livije Pandur i koreografiji Ronalda Savkovića. 

Autorsku muziku, specijalno za ovaj baletski projekat, komponovao je Miroslav Bako, scenografiju je kreirala kuća za dizajn i konceptualnu umetnost Numen, kostimografkinja je Angelina Atlagić, a dizajner svetla Jaša Koceli.

Više o predstavi https://www.narodnopozoriste.rs/sr/predstave/hazarski-recnik-lovci-na-snove