Vesti

USPEŠNO GOSTOVANjE BALETA NARODNOG POZORIŠTA U LESKOVCU

6 jun 2011

Balet Nacionalnog teatra gostovao je veoma uspešno 3. juna u Leskovcu na sceni Narodnog pozorišta sa kultnom predstavom „Ko to tamo peva“ Vojislava Kostića, u koreografiji Staše Zurovca.

Ovo gostovanje predstavljalo je još jedan u nizu poteza Nacionalnog teatra koji imaju za cilj praktični doprinos istinskoj decentralizaciji, ravnomernom regionalnom razvoju kulture, jačanju kapaciteta lokalnih institucija kulture, doprinos unapređenju umetničke igre i prezentaciju vrhunskih umetničkih dostignića sredinama koje nisu u prilici da se svakodnevno susreću sa takvim vrednostima.
Dan nakon predstave, solisti Baleta Narodnog pozorišta su kroz, za tu priliku specijalno osmišljenu radionicu, zainteresovane upoznali sa specifičnostima ove zahtevne izvođačke umetnosti, a po odluci domaćina pojedinci su dobili i izabranu baletsku literaturu kao poklon Narodnog pozorišta u Beogradu.
Takođe, od prodatih karata za predstavu „Ko to tamo peva“ biće formiran Fond iz koga će se finansirati poseta najboljih đaka leskovačkih osnovnih škola jednoj od predstava Narodnog pozorišta u Beogradu.