Upravni odbor - Milena Trobozić Garfild

Jedinstveno iskustvo u pozorištu, filmu, reklami, PR-u, književnom prevodilaštvu i novinarstvu. Književni prevodilac, urednik, producent, umetnički direktor,  advertajzing i PR menadžer i konsultant. Prevodi sa engleskog, španskog i srpskog. Služi se francuskim, italijanskim i portugalskim jezikom.

Diplomirala na Akademiji Dramskih Umetnosti u Beogradu, odsek gluma. Diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, odsek za španski jezik i književnost.

Osnivač i umetnički direktor producentske kuće West End Productions, pozorišne i filmske producentske kuće sa sedištima u Beogradu, Vašingtonu i Njujorku.

Samostalne produkcije

"Beli Beli Svet" reditelja Olega Novkovića (film). Evropska koprodukcija između Srbije, Nemačke, Švedske i Eurimage-a. Nagrađen sa preko 25 nagrada na internacionalnim filmskim festivalima. Uvršten u najboljih 40 filmova u Evropi od strane Evropske Filmske Akademije

"Otadžbina", reditelja Olega Novkovića, scenario Milena Marković.

"Šavovi" reditelj Miroslav Terzić, nagrađen na Berlinskom filmskom festivalu 2019. Program panorama nagrada za najbolji film i nagrada publike nagrada međunarodnog žirija filmskih kritičara Nebojša Đukelić na FESTU 2019. Kandidat za Evropskog Oskara Evropske Filmske Akademije, proglašen za najbolji film 2019. Od strane udruženja Filmskih radnika Srbije.

"Diplomac" (pozorište) prebačen sa Brodveja i West End-a u sradnji sa Brodvejskim producentom. Najveći hit u sezoni 2005. (15000 gledalaca za 30 dana). Proglašen najboljim producentskim poduhvatom u sezoni od strane pozorišnih kritičara i najboljom PR kampanjom sezone od strane Advertajzing udruženja Srbije.


Partner i regionalni PR menadžing direktor agencije Saatchi & Saatchi Balkans. Idejni tvorac i producent evropskih izložbi Saatchi & Saatchi non profit i Saatchi & Saatchi 3D u saradnji sa Saatchi & Saatchi Worldwide.

Jedan od kreatora kampanje Lepše je sa kulturom

Kao direktor prve BTL promotivne agencije na Balkanu kreirala kampanje za najveće globalne brendove u uvela koncept branded entertainment na naše tržište.

PR direktor, Saatchi & Saatchi Eastern and Central Europe

Izvršni urednik i PR direktor časopisa New Moment za kulturu i umetnost.

Producent i pridruženi umetnički direktor Beogradskog Dramskog Pozorišta. Producirala i marketirala više od 20 komada uključujući i hitove “Mačka na usijanom limenom krovu" i "Zapali me".

Marketing direktor, Beogradsko dramsko pozorište. Promenila način marketiranja i producent pozorišta, uvodeći prvi put u našoj pozorišnoj praksi privatne investitore i korporativne sponzore kao i prvi reklamni TV spot za pozorište na našim prostorima.

Producent predstava “Iza Kulisa” jedne od najduže igranih i najuspešnijih predstava Ateljea 212 u kojoj je takođe primenila model udruživanja javnih i privatnih sredstava u produkciji. 

Glumica u Jugoslovenskom Dramskom Pozorištu i Beogradskom Dramskom Pozorištu. 

Pionir u nezavisnom izdavaštvu. Najznačajnija izdanja bestseleri (tiraž 20 000) “Pametne žene pogrešni izbori”, “Žene koje muškarci vole”, “Kazanovin kompleks”, “Astrologija da ili ne”.

Književni prevodilac

Najznačajniji književni prevodi: sa španskog: "Ljubav u doba kolere,” G. Garsija Markes, "Kuća duhova" Izabela Aljende, “Smrt i druga iznenađenja”, Mario Benedeti, sa engleskog “Opasne veze” (Narodno pozorište Beograd, Srpsko Narodno pozorište, Novi sad), “Zapali me“, Beogradsko Dramsko pozorište) “Diplomac” (West End Productions, BDP). ”Ljubav, ljubav ljubav", Detroit, Atelje 212, Fotografija 51, Ustanova kulture Vuk Karadžić.


Kao izvršni producent stekla je veliko iskustvo u strateškom kreativnom osmišljavanju projekata, sagledavanju trendova na svetskom i domaćem tržištu, radu sa kreativnim timovima, kao u budžetiranju, marketingu i radu s medijima.

Odlično poznavanje trendova u kulturi na američkom, evropskom i srpskom tržištu. Poznavanje trendova u marketingu i komunikaciji sa različitim segmentima publike.

Iskustvo u brendiranju sadržaja.

Član borda direktora Adventure Theater MTC u Vašingtonu. Član borda direktora Kulturnog kruga Orfelin u Vašingtonu.

Autor knjige Mali saveti za bolji život (Samizdat b92) o savremenom životu u današnjoj Americi.

Živi između Beograda i Vašingtona.