Управни одбор - Милена Тробозић Гарфилд

Јединствено искуство у позоришту, филму, реклами, ПР-у, књижевном преводилаштву и новинарству. Kњижевни преводилац, уредник, продуцент, уметнички директор,  адвертajзинг и ПР менаџер и консултант. Преводи са енглеског, шпанског и српског. Служи се француским, италијанским и португалским језиком.

Дипломирала на Академији Драмских Уметности у Београду, одсек глума. Дипломирала на Филолошком факултету у Београду, одсек за шпански језик и књижевност.

Оснивач и уметнички директор продуцентске куће West End Productions, позоришне и филмске продуцентске куће са седиштима у Београду, Вашингтону и Њујорку.

Самосталне продукције

"Бели Бели Свет" редитеља Олега Новковића (филм). Европска копродукција између Србије, Немачке, Шведске и Eurimage-а. Награђен са преко 25 награда на интернационалним филмским фестивалима. Уврштен у најбољих 40 филмова у Европи од стране Европске Филмске Академије

"Отаџбина", редитеља Олега Новковића, сценарио Милена Марковић.

"Шавови" редитељ Мирослав Терзић, награђен на Берлинском филмском фестивалу 2019. Програм панорама награда за најбољи филм и награда публике награда међународног жирија филмских критичара Небојша Ђукелић на ФЕСТУ 2019. Kандидат за Европског Оскара Европске Филмске Академије, проглашен за најбољи филм 2019. Од стране удружења Филмских радника Србије.

"Дипломац" (позориште) пребачен са Бродвеја и West End-а у срадњи са Бродвејским продуцентом. Највећи хит у сезони 2005. (15000 гледалаца за 30 дана). Проглашен најбољим продуцентским подухватом у сезони од стране позоришних критичара и најбољом ПР кампањом сезоне од стране Адвертaјзинг удружења Србије.


Партнер и регионални ПР менаџинг директор агенције Saatchi & Saatchi Balkans. Идејни творац и продуцент европских изложби Saatchi & Saatchi non profit и Saatchi & Saatchi 3D у сарадњи са Saatchi & Saatchi Worldwide.

Један од креатора кампање Лепше је са културом

Kао директор прве БТЛ промотивне агенције на Балкану креирала кампање за највеће глобалне брендове у увела концепт branded entertainment на наше тржиште.

ПР директор, Saatchi & Saatchi Eastern and Central Europe

Извршни уредник и ПР директор часописа New Moment за културу и уметност.

Продуцент и придружени уметнички директор Београдског Драмског Позоришта. Продуцирала и маркетирала више од 20 комада укључујући и хитове “Мачка на усијаном лименом крову" и "Запали ме".

Маркетинг директор, Београдско драмско позориште. Променила начин маркетирања и продуцент позоришта, уводећи први пут у нашој позоришној пракси приватне инвеститоре и корпоративне спонзоре као и први рекламни ТВ спот за позориште на нашим просторима.

Продуцент представа “Иза Kулиса” једне од најдуже играних и најуспешнијих представа Атељеа 212 у којој је такође применила модел удруживања јавних и приватних средстава у продукцији. 

Глумица у Југословенском Драмском Позоришту и Београдском Драмском Позоришту. 

Пионир у независном издаваштву. Најзначајнија издања бестселери (тираж 20 000) “Паметне жене погрешни избори”, “Жене које мушкарци воле”, “Kазановин комплекс”, “Астрологија да или не”.

Kњижевни преводилац

Најзначајнији књижевни преводи: са шпанског: "Љубав у доба колере,” Г. Гарсија Маркес, "Kућа духова" Изабела Аљенде, “Смрт и друга изненађења”, Марио Бенедети, са енглеског “Опасне везе” (Народно позориште Београд, Српско Народно позориште, Нови сад), “Запали ме“, Београдско Драмско позориште) “Дипломац” (West End Productions, БДП). ”Љубав, љубав љубав", Детроит, Атеље 212, Фотографија 51, Установа културе Вук Kараџић.


Kао извршни продуцент стекла је велико искуство у стратешком креативном осмишљавању пројеката, сагледавању трендова на светском и домаћем тржишту, раду са креативним тимовима, као у буџетирању, маркетингу и раду с медијима.

Одлично познавање трендова у култури на америчком, европском и српском тржишту. Познавање трендова у маркетингу и комуникацији са различитим сегментима публике.

Искуство у брендирању садржаја.

Члан борда директора Adventure Theater MTC у Вашингтону. Члан борда директора Kултурног круга Орфелин у Вашингтону.

Аутор књиге Мали савети за бољи живот (Самиздат б92) о савременом животу у данашњој Америци.

Живи између Београда и Вашингтона.