Vesti

DRAGANA DEL MONAKO DOBITNICA PRIZNANjA „KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ“

17 jun 2014

Prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Dragana del Monako ovogodišnja je dobitnica priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ u kategoriji „Za unapređenje naše muzičke kulture i stvaralašta i prezentaciju srpske kulture u svetu“.
U obrazloženju predsednika žirija, prof.dr Radovana Pejanovića, prorektora Univerziteta u Novom Sadu, navedeno je da je Dragana del Monako bila nominovana u okviru projekta "Put ka vrhu" kao "istaknuti prvak Opere sa zadivnom umetničkom karijerom na domaćoj i internacionalnoj sceni".
Nagrada koja nosi ime Kapetana Miše Anastasijevića, istaknutog srpskog trgovca i dobrotvora iz 19. veka, dodeljuje se od 2000 godine u cilju afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva.
Među dosadašnjim dobitnicima priznanja, koje se sastoji od Povelje i Zlatnika sa likom Kapetana Miše (umetnički rad Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda) su istaknuti privrednici, kompanije, ambasadori,stvaraoci i ustanove, koje se ističu u svom radu i stvaraju novo, bolje i lepše lice Srbije.
Nosioci projekta su Agencija "Media Invent" iz Novog Sada, zajedno sa novosadskim i beogradskim Univerzitetom i privrednim komorama Srbije.
Nagrada je uručena 30. maja na svečanosti održanoj u Rektoratu Univerziteta u Beogradu.
M.B.