Vesti

Ivan Bosiljčić prvi put nastupio u ulozi Grofa de Žirea u predstavi „Dama s kamelijama“

12 novembar 2019

U predstavi „Dama s kamelijama“, po romanu Aleksandra Dime Sina i u režiji Juga Radivojevića,  izvedenoj 12. novembra na Velikoj sceni, u ulozi Grofa de Žirea, prvi put nastupio je Ivan Bosiljčić.

U toj roli, Bosiljčić (koji se u matično pozorište vratio posle višemesečne pauze, zbog snimanja u Rusiji) je zaigrao umesto Slobodana Beštića. 

„Dama s kamelijama“ je sentimentalna i veoma realistična ljubavna priča o nesrećnoj i na smrt bolesnoj pariskoj kurtizani Margariti Gotje (Marija Vicković) u koju se zaljubljuje Arman Dival (Joakim Tasić), mladić iz ugledne porodice. Za razliku od drugih, brojnih, muškaraca, on je iskreno voli. Margarita uzvraća ljubav i njih dvoje, nošeni emocijama, zajedno beže na selo. Međutim, Armanov uticajni otac Žorž (Nebojša Kundačina) sklapa ponudu sa nesuđenom snajkom, kako bi spasao čast porodice. Neizlečivo bolesna Margarita prihvata ponudu uz uslov da otac, kada ona umre, kaže istinu Armanu...

Uloge su ostvarili i Stela Ćetković (Pridans), Zorana Bećić (Nanin), Dimitrije Ilić (Varvilj), Andreja Maričić (Gaston Rije), Milena Đorđević (Nišeta), Vladan Gajović (Gustav) i Bojana Stefanović (Olimpija).

Autor adaptacije je Željko Hubač, a dramaturg Spasoje Ž. Milovanović.

Scenograf je Boris Maksimović, kostime je uradila Bojana Nikitović, a muziku Kornelije Kovač.
M.B.