Vesti

Muzej Narodnog pozorišta počinje sa radom u utorak 28. aprila

26 april 2020

Narodno pozorište u Beogradu u utorak, 28. aprila, otvara svoja vrata posle više od mesec dana. Prvo će početi sa radom Muzej Narodnog pozorišta.

Muzej će raditi svakog dana od 11 do 16 časova, a posete će biti organizovane u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije, koje podrazumevaju da će i zaposleni i posetioci biti zaštićeni. Sve prostorije koje pripadaju Muzeju Narodnog pozorišta su dezinfikovane, a posetioci i zaposleni biće obavezni da nose maske i rukavice.

U Muzeju Narodnog pozorišta osim stalne postavke, moguće je pogledati i izložbu „Zvonimir Krnetić - nezaboravni tenor“ autora Dragana Stevovića, koja je otvorena 19. februara.

U pripremi je i postavka nove izložbe, koja će biti posvećena primabalerini Narodnog pozorišta i pedagogu baleta Jovanki Bjegojević. Otvaranje ove izložbe očekuje se početkom juna 2020. godine.

Narodno pozorište planira da uskoro otvori novi prostor u kome će svi ljubitelji pozorišta moći da kupe suvenire koji govore o umetničkom radu dugom 151. godinu i to iz sektora Drame, Opere i Baleta.

Ulaz u Muzej tokom vanrednog stanja je besplatan.