Vesti

RENATO BALESTRA U NARODNOM POZORIŠTU

4 april 2015

Proslavljeni italijanski modni kreator, dizajner i kostimograf, Renato Balestra, nalazi se u Beogradu radi dogovora oko svoje najnovije revije pod nazivom „Opera i moda“, koja će se održati 24. aprila u Narodnom pozorištu.
Ova ikona modne industrije i jedno od najvećih imena iz prvih generacija modnih gurua, u našoj nacionalnoj Operi dizajnirao je kostime za legendarnu postavku opere „Pepeljuga“ Đoakina Rosinija, koja je pod upravom maestra Dejana Savića, u režiji Jagoša Markovića i sa Jadrankom Jovanović u naslovnoj ulozi već na premijeri 1998. godine zaslužila epitet istorijske predstave.
Inspiraciju za novu reviju maestro Balestra je našao u operskoj literaturi, tako da će posetioci videti kreacije posvećene operama Travijata, Toska, Karmen i mnoge druge u kojima je ovaj kreator svetske reputacije aktivno učestvovao.
Specijalni gost revije biće primadona Jadranka Jovanović, koja će numerama iz svoga bogatog repertoara ilustrovati deo ove modne manifestacije najvišeg ranga.
Renato Balestra u našem glavnom gradu predstavlja svoju novu kolekciju posredstvom Modne agencije „Fabrika“, koja je zadužena za svu neophodnu logistiku i zahvaljujući čijim naporima je i došlo do ovog značajnog i interesantnog modnog i društvenog događaja, čiji detalji će biti javnosti predstavljeni na konferenciji za štampu, zakazanoj u Narodnom pozorištu u utorak, 7. aprila u 12.00 časova.