Vesti

Saopštenje za javnost povodom dima iz Narodnog pozorišta u Beogradu

23 januar 2022

Mediji su juče nešto posle 15.00 časova preneli informaciju da je u Narodnom pozorištu u Beogradu došlo do manjeg požara na instalacijama. 

Narodno pozorište u Beogradu obaveštava javnost i medije sa punom odgovornošću da nikakvog požara nije bilo. Dim koji se juče video nad zgradom Narodnog pozorišta u Beogradu došao je iz dimnjaka za grejanje. Nije bilo nikakvog gašenja požara na instalacijama niti bilo kakve intervencije tog tipa. 

Kada je reč o grejanju, započet je proces da se ovaj ključni objekat kulture spoji na čist sistem grejanja, koji do sada nije imao. Za malo manje od dva meseca Narodno pozorište u Beogradu prelazi na centralno grejanje, a realizacija ovog projekta je u toku. Uz izuzetnu saradnju Toplane "Beogradske elektrane" u pripremi je spajanja glavne zgrade na daljinsko grejanje, što je već urađeno sa radionicom i slikarnicom. 

Narodno pozorište u Beogradu u svom sastavu ima profesionalne službe koje se bave zaštitom na radu, zatim merama prevencije virusa kovid 19, ali i profesionalnom zaštitom objekta po svakom drugom osnovu u čijem je cilju zaštita zaposlenih ali i publike Narodnog pozorišta u Beogradu, tako da smo u svakom trenutku spremni da blagovremeno reagujemo na nepredviđene situacije.