Вести

„КОВАЧИ“ ОДУШЕВИЛИ ПУБЛИКУ НА ГОСТОВАЊУ У ЛЕБАНУ

28 март 2017

Представа „Ковачи“, по тексту Милоша Николића, и у режији Стефана Саблића, гостовала је 27. марта са великим успехом на сцени Дома културе „Радан“ у Лебану.
Извођење овог комада у препуној сали готово све време било је праћено смехом и аплаузом публике на отвореној сцени, а на крају представе, глумци су испраћени вишеминутним овацијама.
Улоге су остварили Бранко Видаковић (Петер), Миленко Павлов (Аца), Зорица Мирковић (Лујза) и Драган Гиџа Николић (Иван).
- Руководство општине Лебане овим путем жели да вам се захвали на неизмерној подршци коју нам пружате и надамо се да ће и у будућем периоду бити настављена овим интензитетом – наводи се, између осталог, у телеграму који је председник општине Лебане Зоран Илић упутио управнику Народног позоришта Дејану Савићу.
Николићева комедија говори о Србину, ковачу, који долази у баварску ковачницу, у којој је радио док је био у логору за време Другог светског рата, да види да није случајно син баварског ковача можда његов син. Испоставља се да је син Немца ковача, који је био на фронту у Русији - Србин, да је син Србина ковача, који је био у логору у Немачкој - Рус, а да је син Руса ковача, који је ослобађао село Србина ковача - Немац...
М.Б.