Vesti

„KOVAČI“ ODUŠEVILI PUBLIKU NA GOSTOVANjU U LEBANU

28 mart 2017

Predstava „Kovači“, po tekstu Miloša Nikolića, i u režiji Stefana Sablića, gostovala je 27. marta sa velikim uspehom na sceni Doma kulture „Radan“ u Lebanu.
Izvođenje ovog komada u prepunoj sali gotovo sve vreme bilo je praćeno smehom i aplauzom publike na otvorenoj sceni, a na kraju predstave, glumci su ispraćeni višeminutnim ovacijama.
Uloge su ostvarili Branko Vidaković (Peter), Milenko Pavlov (Aca), Zorica Mirković (Lujza) i Dragan Gidža Nikolić (Ivan).
- Rukovodstvo opštine Lebane ovim putem želi da vam se zahvali na neizmernoj podršci koju nam pružate i nadamo se da će i u budućem periodu biti nastavljena ovim intenzitetom – navodi se, između ostalog, u telegramu koji je predsednik opštine Lebane Zoran Ilić uputio upravniku Narodnog pozorišta Dejanu Saviću.
Nikolićeva komedija govori o Srbinu, kovaču, koji dolazi u bavarsku kovačnicu, u kojoj je radio dok je bio u logoru za vreme Drugog svetskog rata, da vidi da nije slučajno sin bavarskog kovača možda njegov sin. Ispostavlja se da je sin Nemca kovača, koji je bio na frontu u Rusiji - Srbin, da je sin Srbina kovača, koji je bio u logoru u Nemačkoj - Rus, a da je sin Rusa kovača, koji je oslobađao selo Srbina kovača - Nemac...
M.B.