Вести

Народно позориште „Тоша Јовановић“ из Зрењанина, гостује 4. јуна на Сцени „Раша Плаовић“ са представом „Слика непознатог“

2 јун 2023

Народно позориште „Тоша Јовановић“ из Зрењанина, гостоваће 4. јуна на Сцени „Раша Плаовић“ (20,30) са представом „Слика непознатог“ инспирисаном романом Миодрага Kајтеза „Изложба" који се бави људским судбинама.

Kомад, урађен у копродукцији са Стеријиним позорјем, режирао је Никола Завишић који је са Уном Ђелошевић и аутор адаптације.

Реч је о веома живописној, необичној и колоритној представи чија се радња одвија истовремено у неколико нивоа, а стручна критика ју је описала као „мрачни циркус или хорор мјузикл“.

„Овај роман заиста је пун, густ, тешко проходан, посебно за позоришну разраду. Ипак, делује нам да смо успели да створимо аутентичан свет на сцени, који јесте потекао из романа, али се онда током свога тока претворио у низ различитих речица од којих свака има своју причу, да би се на крају крајева све нашле у једној широј, већој и свеобухватнијој причи о свима нама, али и у свима нама. Ова је представа у најбољем случају један свет за себе у који ће публика ући радознала и из кога неће изаћи несрећна, а ако смо успели да им дамо и више, наша срећа биће огромна", поручују Уна Ђелошевић и Никола Завишић који потписује и сценографију.

Уна Ђелошевић је била задужена и за кореографију, драматург је Ђорђе Милосављевић, а део ауторског тима су и Благовеста Василева (реализација сценографије) и Весна Теодосић (костимографија и идејно решење плаката).

Улоге тумаче Игор Филиповић (к.г.), Сара Симовић (к.г.), Стефан Старчевић (к.г.), Стефан Јуанин, Миљан Вуковић, Јелена Шнеблић Живковић, Збонко Гојковић, Иван Ђорђевић и Љубиша Милишић.

Представа је премијерно изведена 15. октобра прошле године. 

Галерија