Вести

Народно позориште у Београду покреће подкаст „Пауза”

18 април 2022

Народно позориште у Београду ће 5. мајa на свом сајту и другим онлајн платформама (YouTube, друштвене мреже) објавити прву епизоду аудио и видео подкаста ”Пауза”. 

Овај подкаст биће у форми разговора са уметницима и сарадницима Народног позоришта у Београду, а теме разговора ће проистећи из представа које су на репертоару Драме, Опере и Балета.

Гошћа првог подкаста ”Пауза” биће Нада Шаргин, првакиња драме Народног позоришта у Београду, која је у овој сезони имала премијеру представе ”Нора – луткина кућа” у режији Татјане Мандић Ригонат (разговор можете да погледате ОВДЕ).

Подкаст уређује и води позоришна редитељка Ана Константиновић у склопу ширег програма намењеног стварању снажнијих веза и комуникације са позоришном публиком.

Током Паузе се  слежу утисци, буде осећања, покрећу промишљања о представи и важне дискусије. 
 
Пауза је тренутак када почиње да се осећа утицај уметности на наш лични и друштвени живот. На Паузи  можемо да разговарамо са публиком и чујемо утиске гледалаца. Пауза је важан ритмички део сваке представе, то је тренутак у коме се отвара нови простор у коме наши погледи и наша стварност почињу да се мењају.

Представе мењају оне који их стварају, као и оне који их гледају. Разговори о креативним процесима, о уметности и друштву, комплексним темама и свакодневици позоришног живота могу да прошире наше схватање позоришта и отворе нове хоризонте промишљања и осећања.

Галерија