Vesti

Narodno pozorište u Beogradu pokreće podkast „Pauza”

18 april 2022

Narodno pozorište u Beogradu će 5. maja na svom sajtu i drugim onlajn platformama (YouTube, društvene mreže) objaviti prvu epizodu audio i video podkasta ”Pauza”. 

Ovaj podkast biće u formi razgovora sa umetnicima i saradnicima Narodnog pozorišta u Beogradu, a teme razgovora će proisteći iz predstava koje su na repertoaru Drame, Opere i Baleta.

Gošća prvog podkasta ”Pauza” biće Nada Šargin, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu, koja je u ovoj sezoni imala premijeru predstave ”Nora – lutkina kuća” u režiji Tatjane Mandić Rigonat (razgovor možete da pogledate OVDE).

Podkast uređuje i vodi pozorišna rediteljka Ana Konstantinović u sklopu šireg programa namenjenog stvaranju snažnijih veza i komunikacije sa pozorišnom publikom.

Tokom Pauze se  sležu utisci, bude osećanja, pokreću promišljanja o predstavi i važne diskusije. 
 
Pauza je trenutak kada počinje da se oseća uticaj umetnosti na naš lični i društveni život. Na Pauzi  možemo da razgovaramo sa publikom i čujemo utiske gledalaca. Pauza je važan ritmički deo svake predstave, to je trenutak u kome se otvara novi prostor u kome naši pogledi i naša stvarnost počinju da se menjaju.

Predstave menjaju one koji ih stvaraju, kao i one koji ih gledaju. Razgovori o kreativnim procesima, o umetnosti i društvu, kompleksnim temama i svakodnevici pozorišnog života mogu da prošire naše shvatanje pozorišta i otvore nove horizonte promišljanja i osećanja.

Galerija