Вести

УСПЕХ УМЕТНИКА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У РУМУНИЈИ

12 новембар 2013

Протекле недеље у граду Крајова, центру области Олтенија у Румунији боравили су уметници Опере Народног позоришта солиста Драгољуб Бајић, бас и маестро Дејан Савић, в.д. управника.

Наши музички уметници су узели учешћа на традиционалном 40. по реду Међународном фестивалу "Елена Теодорини" у истоименом националном Оперском театру.
Маестро Савић је дириговао оркестром и хором Опере на концерту посвећеном успомени на Марију Калас, уз учешће младих румунских и других уметника међу којима је Драгољуб Бајић оставио изванредан утисак и освојио публику.
У наставку програма Фестивала, на првом издању Међународног такмичења вокалних уметника г. Савић је учествовао у раду жирија састављеног од еминентних оперских делатника из Немачке, Италије, Мађарске, Швајцарске, Србије и Румуније. Осим овога, наш маестро је дириговао и финалну етапу са оркестром у коју је прошло 14 од укупно 29 учесника пристиглих из региона и околних држава.
Бас Драгољуб Бајић је одличним наступом, убедљивим гласом, музикалношћу и сигурним наступом приморао жири да му додели прву награду, уз коју је заслужио и специјално признање у виду наступа у Оперском театру "Елена Теодорини" из Крајове.
Маестро Савић је позван да се током сезоне појави у овој угледној оперској установи већ почетком пролећа, а да центрани наступ има у мају, на реномираном Фестивалу Вилијам Шекспира диригујући Вердијеву оперу Отело.