Vesti

BALETSKI SPEKTAKL „KRCKO ORAŠČIĆ“ 23. DECEMBRA U CENTRU „SAVA“

23 novembar 2016

Balet "Krcko Oraščić", na muziku Petra Iljiča Čajkovskog, u koreografiji i režiji Konstantina Kostjukova, gostovaće na sceni Velike dvorane Centra „Sava“ 23. decembra.
Biće to jedinstvena prilika, da verna baletska publika, uživa u ovom spektaklu, u organizaciji Centra „Sava“ i Narodnog pozorišta, kojim se oživljava duh novogodišnjih i božićnih praznika.
U glavnim ulogama nastupiće solisti Baleta Narodnog pozorišta Teodora Spasić (Maša) i Jovan Veselinović (Krcko Oraščić).
U predstavi učestvuju solisti, celokupni ansambl Baleta i Orkestar Narodnog pozorišta pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića.
Zimska, baletska čarolija, bajka koja počinje u jednoj božićnoj noći, a sve protkano izražajnom muzikom Čajkovskog razlozi su zbog kojih ne treba propustiti ovaj baletski spektakl, posebno namenjen najmlađoj publici.
Osnovu baleta čini bajkovita božićna avantura, zasnovana na priči E.T.A. Hofmana „Krcko Oraščić i Kralj miševa“, napisanoj 1816. godine.
Slavni francuski književnik i dramski pisac Aleksandar Dima, u međuvremenu je adaptirao tu Hofmanovu priču o devojčici i njenoj božićnoj avanturi koja uz pomenutu, fantastičnu, muziku osvaja publiku na svim kontinentima.
Scenografiju i kostime kreirala je Angelina Atlagić.
Predstava je premijerno izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta 18. marta 2014. godine.
Ulaznice (800, 1000 i 1200 dinara) se mogu kupiti na blagajnama Centra „Sava“ i Narodnog pozorišta.
M.B.