Vesti

Četvoro solista Baleta Narodnog pozorišta 26. avgusta nastupa u Veronskoj Areni u „Romeu i Juliji“, sa čuvenim Sergejom Polunjinom

23 jul 2019

U baletu Sergeja Prokofjeva „Romeo i Julija“, u produkciji Fondacije „Sergej Polunjin“ i „Polunjin ink“ iz Velike Britanije, sa najvećom zvezdom svetskog baleta Sergejom Polunjinom i solistkinjom Kraljevskog baleta iz Londona Alinom Kodzokaru u naslovnim ulogama, a čije je izvođenje zakazano za 26. avgust u čuvenoj Veronskoj Areni, učestvovaće i četvoro solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

U koreografiji i režiji nekadašnjeg soliste Kraljevskog baleta iz Londona i direktora Baleta u Bukureštu Johana Koborga, u najvećem i najbolje sačuvanom amfiteatru iz rimskog doba, sagrađenom u prvom veku naše ere, nastupiće i Dejan Kolarov, Tatjana Tatić, Igor Pastor i Jovana Nestorovska, koje je Polunjin ove sezone uvrstio u svoj ansambl.
 
U autorskoj ekipi ovog spektakla, čije su pripreme u toku, nalazi se i scenograf Dejvid Umemoto.

Uspešna saradnja Narodnog pozorišta i Sergeja Polunjina, koja je započela početkom marta ove godine, kada je slavni umetnik tri dana zaredom gostovao na Velikoj sceni, nastavlja se na jedan, zaista, izuzetan način - promocijom i angažovanjem naših solista na svetskoj turneji u Italiji.

Ulaznice za predstavu u ovoj velelepnoj Areni, čiji je kapacitet 11 hiljada mesta, rasprodate su za jedan dan. 
M.B.