Vesti

Direktorka Pozorišno-muzičkog producentskog centra iz Varne Danijela Dimova uputila pozdravni telegram upravniku Narodnog pozorišta Dejanu Saviću

22 jun 2018

Direktorka Pozorišno-muzičkog producentskog centra iz Varne Danijela Dimova uputila je pozdravni telegram upravniku Narodnog pozorišta Dejanu Saviću povodom premijere opere Umberta Đordana „Andre Šenije“ u čijoj realizaciji je učestvovao i taj poznati bugarski teatar.  

Pozorišno-muzički producentski centar iz Varne na osnovu saradnje dve kuće, ustupio je Narodnom pozorištu za ovu predstavu kostime i dekor.

Izražavajući svoje zadovoljstvo zbog te saradnje, Dimova je, između ostalog, istakla da očekuje da dva teatra i u budućnosti nastave uspešne partnerske odnose.

U tom smislu, podsetila je i na skorašnju premijeru „Letećeg Holanđanina“ koji će taj teatar, pod dirigentskom upravom maestra Savića, izvesti 12. jula na otvorenoj sceni u okviru čuvenog Međunarodnog muzičkog festivala „Leto u Varni".

Režiju Dejana Miladinovića prenela je stalna rediteljka Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Dragutinović Maričić.

Uspešna pretpremijera ove romantične opere u tri čina, koju karakterišu izuzetno uzbudljiva muzika i pitka priča koja govori o ljubavi, duhovima i zlatu, održana je 27. aprila.

Takođe, Dimova je podsetila i na prošlogodišnje Savićevo gostovanje na pomenutoj manifestaciji „Leto u Varni“, kada je s velikim uspehom dirigovao izvođenjem Verdijeve opere „Atila“.

M.B.