Vesti

Donicetijeva „Lučija od Lamermura“, večeras (26. mart) u 21,00 na YouTube kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu

26 mart 2020

Snimak opere Gaetana Donicetija „Lučija od Lamermura“ iz juna 2018. godine, sa gostujućim operskim zvezdama Kler Kulen i Albertom Gazaleom, biće emitovan večeras (26. mart) u 21,00 na YouTube kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu POKRENI

„Lučija od Lamermura“, za koju je libreto prema romanu Valtera Skota, napisao Salvatore Kamarano, premijerno je izvedena 29. maja 2010. godine pod dirigentskom upravom Zorice Mitev Vojnović i u režiji gosta iz Engleske Džona Ramstera. 

Libreto u prvi plan stavlja zlehudu sudbinu naslovne junakinje prisiljene da izda izabranika svoga srca i pođe za čoveka kojeg ne voli, što je odvodi u zločin i u smrt, a to je kompozitoru dalo priliku da za ovu operu i za ulogu Lučije napiše neke od svojih najlepših i najzahtevnijih numera.

Radnja opere, koja se prema libretu događa oko 1700. godine, u ovoj postavci smeštena je u 1930. godinu, u vreme velikih promena u Škotskoj, naročito u vezi sa pitanjem o položaja žena.

Više o predstavi možete pročitati OVDE

 

                                                                  Obaveštenje za publiku 

- Predstave koje prikazujemo putem interneta počinju u 21 čas po objavljenom repertoaru;

- Prikazuju se isključivo u navedenom terminu, bez mogućnosti daljeg premotavanja, vraćanja ili preuzimanja snimka;

- Repertoar možete naći na sajtu i društvenim mrežama pozorišta, s tim što pozorište zadržava pravo izmene repertoara, kao i mogućnost repriziranja predstava.

- Link za gledanje predstave će biti objavljen na sajtu i društvenim mrežama pozorišta na dan emitovanja;

                                                                  Vaše Narodno pozorište u Beogradu