Vesti

DRUGA PREMIJERNA PODELA U BALETU "PETAR PAN" 18. NOVEMBRA

16 novembar 2012

Solisti baleta Igor Pastor (Petar Pan), Tamara Ivanović (Vendi) i Tamara Silađi (Zvončica) nastupiće u nedelju, 18. novembra na Velikoj sceni (18.00) kao druga premijerna podela u baletu "Petar Pan" u koreografiji Brusa Stajvela.

Predstava, u kojoj uz pomoć specijalnih efekata baletski igrači lete na sceni kao pravi junaci bajke, nastala je po motivima istoimene kultne knjige Džejmsa Metjua Barija.
Originalnu muziku za čuvenu priču o dečaku koji ne želi da odraste, uradio je američki kompozitor Tomas E. Semanski, a u kostimima Olge Mrđenović i scenografiji Borisa Maksimovića nastupiće i Miloš Marijan (Džon), Miloš Kecman (Majkl), Jasna Paunović (Gospođa Darling), Goran Stanić (Gospodin Darling), Ines Ivković (Služavka), Nemanja Suvačarević (Nana), Milica Jević (Tigrica Lili), Nejtan Kotam (Kapetan Kuka), Željko Grozdanović (Krokodil)...
U predstavi, koja je premijerno izvedena u subotu 10. novembra, učestvuju i učenici Baletske škole „Lujo Davičo” i Baletske škole Nacionalne fondacije za igru.
M.B.