Vesti

Gala koncertom povodom Nacionalnog dana Republike Koreje otvorena Velika scena

31 oktobar 2018

Gala koncertom, održanim 31. oktobra, povodom Nacionalnog dana Republike Koreje, ponovo je otvorena Velika scena Narodnog pozorišta u Beogradu.

Pod dirigentskom upravom Dejana Savića, uz Orkestar Nacionalnog teatra, nastupili su prvaci Opere mecosopran Jadranka Jovanović, sopran Jasmina Trumbetaš Petrović, tenor Dušan Plazinić, bas Ivan Tomašev i specijalni gost – bariton iz Koreje Tae Jung Jang.

Na repertoaru su bile popularne arije iz opera „Seviljski berberin“, „Rigoleto“, „Karmen“, „Faust“, „Andre Šenije“, „La favorita“, „Trubadur“ i „Bal pod maskama“.

U okviru koncerta, koji je režirala Ivana Dragutinović Maričić, nastupio je i Ženski hor "Milena Pavlović Barili" iz Požarevca.

Radovi izvedeni na Velikoj sceni u okviru početne faze preuređenja i rekonstrukcije Narodnog pozorišta, obuhvatili su reparaciju dotrajalih stolica i fotelja za publiku u gledalištu Velike scene, kao i popravku i obnovu elemenata portala na proscenijumu i drvenog poda na sceni. 

Takođe, završeni su i radovi na adaptaciji i popravci dela toaleta za publiku u holu partera Velike scene, do Francuske ulice.