Vesti

Izmena u dramskom repertoaru za nedelju 25. februar na Sceni „Raša Plaović“: Otkazuje se „Hasanaginica“, u istom terminu poklon predstava „Bog te mazo“

24 februar 2018

Predstava „Hasanaginica“, po tekstu Ljubomira Simovića, u režiji Jagoša Markovića, koja je trebalo da bude izvedena u nedelju 25. februara na Sceni „Raša Plaović“ od 20,30 časova, otkazuje se zbog bolesti glumice.

Karte se mogu zameniti ili vratiti na blagajni Narodnog pozorišta.

Ukoliko ste ih nabavili putem online prodaje, postupak će biti primenjen po propisanoj proceduri vezanoj za tu vrstu kupovine ulaznica.

Narodno pozorište, svojoj vernoj publici, u istom terminu, poklanja monodramu „Bog te mazo“, u izvođenju dramskog umetnika Zorana Karajića.

Ulaz je slobodan.

Za ulogu Pepe Bandića u ovoj predstavi, koju je po motivima Ćopićevog romana „Osma ofanziva“ režirao Toma Kuruzović, Karajić je dobio prestižnu nagradu Udruženja dramskih umetnika Srbije, kao i nagradu za najboljeg glumca na Festivalu malih scena u Sarajevu.

Pepo Bandić je krajišnik koji je prošao sedam ratnih ofanziva, a posle ga je sačekala i ona osma, za njega najteža - prilagođavanje gradskoj sredini, novim životnim navikama i potpuno drugačijim okolnostima, školovanje u večernjoj školi, izlasci u pozorište, novi način življenja i promena životnih stavova.

Predstava je igrana u svim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u Nemačkoj, Švajcarskoj, Italiji, Austriji, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Albaniji...
M.B.