Vesti

Miloš Biković 17. oktobra ponovo u ulozi Armana Divala, u melodrami „Dama s kamelijama“

15 oktobar 2019

Jedan od najtalentovanijih srpskih glumaca mlađe generacije Miloš Biković, koji već nekoliko godina uspešno gradi i internacionalnu karijeru, ponovo će posle kraće pauze, zaigrati u ulozi Armana Divala, jednog od glavnih junaka melodrame „Dama s kamelijama“.
 
Ova predstava, nastala po romanu Aleksandra Dime Sina, u režiji Juga Radivojevića, koja se već sedmu sezonu igra na „kartu više”, biće izvedena 17. oktobra (19,30) na Velikoj sceni.
 
U toj sentimentalnoj i veoma realističnoj ljubavnoj priči, lik kojeg tumači Biković - mladić iz ugledne porodice, zaljubljuje se u nesrećnu i na smrt bolesnu parisku kurtizanu Margaritu Gotje.
Za razliku od drugih, brojnih, muškaraca, Arman je iskreno voli. Margarita uzvraća ljubav i njih dvoje, nošeni emocijama, zajedno beže na selo.

Međutim, njegov uticajni otac sklapa ponudu sa Margaritom, kako bi spasao čast porodice. Neizlečivo bolesna Margarita prihvata ponudu uz uslov da otac, kada ona umre, kaže istinu Armanu…

Bikovićeva direktna partnerka na sceni, kao Margarita, biće Marija Vicković, a u podeli su i Nebojša Kundačina (Žorž Dival), Slobodan Beštić (Grof de Žire), Stela Ćetković (Pridans), Zorana Bećić (Nanin), Dimitrije Ilić (Varvilj), Andreja Maričić (Gaston Rije), Milena Đorđević (Nišeta), Bojana Stefanović (Olimpija) i Vladan Gajović koji će prvi put nastupiti u ulozi Gustava.

Autor adaptacije je Željko Hubač, a dramaturg Spasoje Ž. Milovanović.

Scenograf je Boris Maksimović, kostime je uradila Bojana Nikitović, a muziku Kornelije Kovač.

Predstava je premijerno izvedena 1. oktobra 2013. godine.
M.B.