Vesti

Na Sceni “Raša Plaović” održan Javni čas Operskog studija „Borislav Popović“ Narodnog pozorišta u Beogradu

13 februar 2018

Javni čas Operskog studija „Borislav Popović“ Narodnog pozorišta u Beogradu, održan je 13. februara na Sceni “Raša Plaović”.

U okviru programa, koji je imao za cilj da pokaže veštine koje su polaznici stekli tokom dosadašnjeg rada, osim popularnih operskih arija italijanske, austrijske, nemačke i francuske muzičke tradicije, izvedeni su i monolozi iz "Hamleta" i "Vojceka", kao i delovi iz nekoliko Šekspirovih soneta.

Uz klavirsku pratnju Mladena Stefanovića i Stefana Zekića, publici su se predstavili Marko Pantelić, Siniša Radin, Ilija Đekić, Nevena Milošević, Milan Mladenov, Vesna Marković, Isidora Stevanović, Aleksandar Timotić, Biljana Jovanović, Svjetlana Đokić, Mina Gligorić i Nikola Basta.
 
Kao gosti su nastupili bivši polaznici Studija Jana Jovanović, Nataša Rašić, Jovana Čurović i Katarina Radovanović.

U umetničkom rukovodstvu Operskog studija su vokalni pedagog dr Sofija Pižurica, rediteljka Ivana Dragutinović Maričić, dirigent Stefan Zekić i glumac Andreja Maričić (saradnik za scenski pokret i govor).

U realizaciji Javnog časa, kao stručni saradnici sudelovali su Katarina Grčić Nikolić (izbor kostima), Dunja Kostić (izbor dekora), Dušan Pivač (majstor svetla), Zoran Mirić (majstor pozornice), Jovana Gavrilović (inspicijent) i Dragana Ivković (organizator).

Uoči početka programa, članovi umetničkog rukovodstva Operskog studija, uručili su svedočanstva nekima od polaznika koji su prethodnih godina uspešno završili studije.  

Usavršavanje traje dve sezone, a školska godina odvija se u periodu od 1. septembra do 30. juna naredne godine.
M.B.