Vesti

“NARODNA DRAMA” OTVORILA 22. GLUMAČKE SVEČANOSTI „MILIVOJE ŽIVANOVIĆ“, SENI ĐOROVIĆ NAGRADA STRUČNOG ŽIRIJA, A IVANU MARKOVIĆU ŽIRIJA PUBLIKE

2 april 2017

Predstavom “Narodna drama”, prema tekstu Olge Dimitrijević, u režiji Bojane Lazić, u subotu 1. aprila na sceni požarevačkog Centra za kulturu, otvorene su 22. Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“.
Stručni žiri, u sastavu dramski umetnik Mihailo Miša Janković (predsednik), teatrolog Milovan Zdravković i glumica Ana Sofrenović (članovi) za najboljeg glumca večeri proglasio je Senu Đorović (za ulogu Branke), a žiri publike, nagradu je dodelio mladom glumcu Ivanu Markoviću (za ulogu Milana).
Predstava je izvedena u okviru Glavnog programa, u selekciji reditelja Nebojše Bradića, a do 6. aprila publika će moći da vidi još jednu predstavu Narodnog pozorišta Čehovljevog “Ivanova”, u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat; potom slede “Aveti“ u produkciji BITEF teatra, Budva grad teatra, MESS Sarajevo i Hartefakt fonda, “Pod žrvnjem” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, “Mrešćenje šarana” Pozorišta Atelje 212 i u čast nagrađenog glumca predstava “Pasivno pušenje” u produkciji Zvezdara teatra.
Na festivalu će biti dodeljena tradicionalna nagrada, statueta Milivoja Živanovića, za najbolje glumačko ostvarenje.
u “Narodnoj drami”, koja govori o istopolnoj ljubavi, ali i o slobodi, patrijarhatu i emocijama u folk muzici, igraju i Ana Mandić (Anka), Anastasia Mandić (Jelica), Slobodan Beštić (Dragan) i studentkinje Nina Nešković, Milica Sužnjević i Mina Obradović (Hor Ankinih drugarica), dok Nela Mihailović i Aleksandar Đurica učestvuju u video snimku koji je režirao Goran Gajić.
M.B.