Vesti

Narodno pozorište u Beogradu raspisalo javni poziv za dodelu Nagrade „Petar Banićević“

22 mart 2024

U skladu sa Pravilnikom o priznanjima umetnicima mlađe generacije za ostvarenja na scenama Narodnog pozorišta u Beogradu i sa Pravilnikom o izmenama i dopunama navedenog Pravilnika, Narodno pozorište u Beogradu raspisuje javni poziv za dodelu nagrade „Petar Banićević“.

Ovo priznanje se dodeljuje mladom glumcu ili glumici do 35 godine života,  koji se umetnički istakao u periodu od 1. novembra 2022. do 31. decembra 2023. godine, ali i iskazao visok profesionalizam u poslu i odnosu prema Narodnom pozorištu u Beogradu. 

Pravo kandidovanja potencijalnih dobitnika imaju sva pravna lica i pojedinci, pozorišta, umetnička udruženja, univerziteti, fakulteti i organizacije, a obrazloženi predlozi, u pisanoj formi, dostavljaju se Direkciji Drame. 

Prijavljivanje kandidata otvoreno je do 8. aprila 2024. godine.

Nagrada „Petar Banićević" ustanovljena je Odlukom Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu 2010 godine, a dosadašnji laureati su: Igor Đorđević, Nenad Stojmenović, Miloš Đorđević, Nada Šargin, Sena Đorović, Pavle Jerinić, Bojan Krivokapić, Suzana Lukić, Jovana Stojiljković i Nina Nešković.