Vesti

NEBOJŠI DUGALIĆU URUČENA NAGRADA GRADA BEOGRADA ZA POZORIŠNO STVARALAŠTVO

17 april 2014

Nagrada Grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo uručena je u četvrtak 17. aprila u Starom dvoru prvaku Nacionalnog teatra Nebojši Dugaliću.
Na svečanosti, povodom dana Grada Beograda, priznanje mu je uručio predsednik Privremenog organa prestonice Siniša Mali.
Dugalić je nagrađen za ulogu Roberta u predstavi "Izdaja", po tekstu Harolda Pintera, u režiji Gorana Šušljika i produkciji Jugoslovenskog dramskog programa.
U obrazloženju komisije, kojom je predsedavala dramska umetnica Ljiljana Sedlar, navedeno je da je Dugalić ovom ulogom pokazao "vrhunski profesionalizam, tačan i precizan, sa njemu svojstvenim scenskim šarmom, diskretnost i istinitost".
- Raskošna paleta veština daje posebnost njegovim kreacijama koje na sceni deluju začudno, a lako. Potpuno čudesnog dara, da svemu što odigra podari sklad i meru. Verujemo da će njegov Roberto, sa scene koja nosi ime velikana pozorišne umetnosti Bojana Stupice, dugo napajati beogradsku publiku iskrenim i inspirativnim emocijama - piše u obrazloženju.
Predstava je premijerno izvedena 15. decembra prošle godine na Sceni "Bojan Stupica" JDP-a.
Najprestižnije gradsko priznanje - Nagrada Grada Beograda, dodeljuje se svake godine tokom proslave Dana Beograda (od 16. do 19. aprila), a namenjeno je istaknutim pojedincima i timovima, za izuzetan doprinos u 16 različitih oblasti.
M.B.