Vesti

Poziv za prijave: Mladi pozorišni eksperti u Narodnom pozorištu

18 oktobar 2019

Narodno pozorište u Beogradu i organizacija Tri groša pozivaju mlade uzrasta od 13 do 18 godina da se pridruže programu za razvoj mlade publike „Mladi pozorišni eksperti“. U pilot program biće primljeno 12 mladih polaznika i biće potpuno besplatan.

Program se sastoji iz dve glavne aktivnosti – kritičkih, edukativnih i kreativnih radionica i poseta pozorišnim predstavama i diskusija o njima, gde će se primenjivati znanje i veštine stečene na radionicama. Program ima nekoliko ciljeva, od kojih su najvažniji razvijanje, osnaživanje i ohrabrivanje kritičkog mišljenja, stvaranje kulturnih potreba i navika kod mladih i kreiranje platforme za direktan dijalog između pozorišnih stvaralaca i mlade publike. Program će se odvijati tokom školske godine 2019/20 u prostorijama Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nakon dugogodišnjeg i veoma uspešnog programa „Mali pozorišni eksperti“ za razvoj dečje publike, koji mladi pozorišni profesionalci okupljeni oko organizacije Tri groša, osmišljavaju, razvijaju i vode još od 2016. godine, a na zahtev stručne i šire javnosti, program dobija svoju nadgradnju za tinejdžere. Ključnu ulogu u realizaciji ovog programa odigrala je podrška Narodnog pozorišta u Beogradu, nakon donošenja strategije za razvoj publike, sa specijalnim fokusom na mlade.

Konkurs je otvoren do četvrtka 31. oktobra, a rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije u ponedeljak 4. novembra. Naknadne prijave se neće uzeti u razmatranje.

Formular za prijavu možete naći na ovom linku:  https://bit.ly/2MsWePb

Ukoliko imate dodatnih pitanja, pišite nam na adresu akonstantinovic@narodnopozoriste.rs ili 3grosa@gmail.com.