Vesti

Poziv za prijave za četvrtu generaciju programa „Mladi pozorišni eksperti"

10 oktobar 2022

Narodno pozorište u Beogradu i pozorišna organizacija Tri groša" pozivaju mlade starije od 13 godina da se priključe četvrtoj generaciji polaznika programa Mladi pozorišni eksperti!

Da li imaš više od 13 godina i ideja o tvom idealnom izlasku sadrži i odlazak u pozorište? Da li bi išao ili išla u pozorište i češće kada bi imao ili imala odgovarajuću ekipu za to? Da li voliš da sa drugima deliš utiske o odgledanim predstavama i veruješ da to obogaćuje tvoje iskustvo?

Prijavi se na program Mladi pozorišni eksperti"!

Program se sastoji iz grupnih odlazaka u pozorište i diskusija nakon odgledanih predstava, kao i vežbi kritičkog i kreativnog mišljenja.

Konkurs je otvoren do 24. oktobra, a program počinje u novembru 2022. godine.  

Formular za prijavu se nalazi na ovom LINKU.

Program je u potpunosti besplatan za učesnike.

Mladi pozorišni eksperti je platforma za susretanje mlade pozorišne publike i pozorišnih autora i profesionalaca sa lokalne scene. Ciljevi programa su razvoj, osnaživanje i ohrabrivanje kritičkog i kreativnog mišljenja, podsticanje kulturnih potreba i navika kod mladih i ostvarivanje direktnog dijaloga između pozorišnih autora i mlade publike.

Program Mladi pozorišni eksperti održava se već četvrtu godinu u Narodnom pozorištu u Beogradu i kroz njega je prošlo preko 100 tinejdžera i mladih iz Beograda i drugih gradova. Program će se održati tokom školske 2022/23 godine.

Radionice moderiraju pozorišne rediteljke Ana Pinter i Ana Konstantinović, sa podrškom kolega sa institucionalne i nezavisne umetničke scene.

Organizacija Tri groša", u saradnji sa beogradskim dečjim pozorištima, kulturnim centrima i mnogobrojnim saradnicima, razvija dečju pozorišnu publiku još od 2016. godine kroz program Mali pozorišni eksperti (8-12 godina).

Narodno pozorište u Beogradu pokrenulo je 2019. godine niz programa u cilju edukacije i razvoja pozorišne publike. Program Mladi pozorišni eksperti, koji ove godine prima četvrtu generaciju polaznika, najstarija je među aktivnostima usmerenim potrebama publike.

Galerija