Vesti

Radionica “Dizajn svetla i kreativna komunikacija”, od 11. do 13. oktobra (11-15 časova) u Biblioteci Narodnog pozorišta u Beogradu

26 septembar 2019

Radionica “Dizajn svetla i kreativna komunikacija” bavi se ulogom dizajnera svetla u kreativnom timu u savremenom pozorištu, polazeći od pretpostavke da je u pozorišnom procesu najvažnije uspostaviti plodonosnu kreativnu komunikaciju.

Kris Jeger, dizajner svetla sa tridesetogodišnjim iskustvom rada u evropskim i svetskim pozorištima, održaće trodnevnu radionicu koja će se fokusirati na ulogu dizajnera svetla kroz sve faze pozorišnog procesa uključujući probe, budžet, vremenski raspored, rad sa članovima tima (reditelj, dramaturg, scenograf, koreograf, izvođači), idejni koncept, kao i samu postavku svetla. 

Osim toga, učesnici će se upoznati sa kratkom istorijom dizajna svetla, kao i sa tehničkim i softverskim aspektima važnim za savremeno pozorište. 

Kris Jeger (Velika Britanija) je dizajner svetla sa više od 30 godina iskustva rada u pozorištu tokom kojih je radio na oko 300 predstava širom sveta. 

Diplomirao je na Akademiji za muziku i dramske umetnosti u Londonu (LAMDA), a nakon toga radio je u Londonskom gradskom baletu (London City Ballet) kao dizajner svetla na brojnim predstavama. Kao slobodni umetnik radio je u pozorištima širom sveta (Queens Theatre Hornchurch u Londonu, Narodno pozorište u Pekingu, Narodno pozorište u Bukureštu i mnoga druga). 


PRIJAVA

Radionica je otvorena za učesnike koji se bave pozorištem i filmom – dizajnere svetla, inspicijente, rasvetljivače, električare, reditelje, scenografe, koreografe, dramaturge, video umetnike, izvođače, kao i druge zainteresovane.
Maksimalni broj polaznika je 15.
Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju i motivaciono pismo (do 300 reči) do 5.oktobra na mejl akonstantinovic@narodnopozoriste.rs