Vesti

OPERSKO POETSKO VEČE U ČAST ŠEKSPIRA, ZBOG VELIKOG INTERESOVANjA PUBLIKE, 21. MAJA NA SCENI "RAŠA PLAOVIĆ" (OTKAZANO)

12 maj 2014

Muzičko poetski program pod nazivom "U mračnoj noći"."In the dark night... / Nella notte densa... /", u režiji Aleksandra Nikolića, zbog velikog interesovanja publike, naknadno je uvršten na repertoar Scene "Raša Plaović" u sredu 21. maja (20,00).
U okviru programa, biće predstavljena dela tog čuvenog pesnika i dramskog pisca na engleskom, italijanskom i srpskom jeziku, koja su inspirisala operske stvaraoce i druge kompozitore. Pored poznatih operskih arija i dueta, biće izvedene i solo pesme komponovane na Šekspirove sonete, kao i pesme koje su se originalno izvodile kao integralni deo njegovih predstava, još za njegovog života.
U programu će nastupiti prvaci Opere Narodnog pozorišta u Beogradu sopran Jasmina Trumbetaš Petrović i tenor Dušan Plazinić, kao i gosti sopran Nataša Tasić Knežević, tenor Nenad Čiča i dramski umetnik Milan Pajić koji će govoriti sonete, u prevodu Jelisavete Milojević, na čije su stihove komponovane pesme.
Program je premijerno predstavljen 27. aprila,, takođe na Sceni "Raša Plaović", povodom proslave 450 godina od rođenja Vilijema Šekspira.
M.B.

Više informacija sa premijernog izvođenja možete pročitati OVDE