Vesti

Svečano otvaranje Velike scene 31. oktobra

29 oktobar 2018

Sa ponosom obaveštavamo javnost da će Velika scena Narodnog pozorišta biti svečano otvorena 31. oktobra, jer sa nestrpljenjem želimo da otvorimo vrata za naše posetioce.

U okviru početne faze rekonstrukcije, završeni su radovi na adaptaciji i popravci dela toaleta za publiku u holu partera Velike scene, kao i na toaletima i tuš kabinama koje svakodnevno koriste članovi ansambla Baleta.

Već tri meseca intenzivno traje druga faza rekonstrukcije Narodnog pozorišta sa strane ulica Vasine, Dositejeve i Braće Jugović u okviru koje je, između ostalog, predviđeno da se sa fasade uklone svi detalji skloni padu i da se na mestima gde nedostaju delovi izvrši potpuna reparacija, restauracija i konzervacija.

U trećoj fazi rekonstrukcije planira se nastavak radova u sledećoj godini, a prema planu i programu rada za 2019. godinu, po dobijanju saglasnost za planirani budžet.

Kako je jubilarna, 150. godišnjica u toku, radujemo se realizaciji radova u zgradi pozorišta kako bi obezbedili bolje i sigurnije uslove za publiku i zaposlene, a takođe, učinili zgradu lepšom i sjajnijom čime bi naglasili značaj ovako velikog jubileja ne samo za nas, već i za kulturu uopšte, a za sve to su Ministarstvo kulture i informisanja i Republika Srbija odobrili značajna sredstva u cilju unapređenja zaštite kulturne baštine Republike Srbije.

Upravnik Narodnog pozorišta,

Dejan Savić